Tyshawn Taylor

 tyshawn-taylor-hd Név: Tyshawn Taylor Magasság: 6’3″ / 1,91 m
Poszt: irányító Súly: 185 lbs / 84 kg
Csapat: Kansas Született: 04/12/90
Évfolyam: negyedéves NBA hasonmás: Bobby Jackson
Statisztikák dx-logo espn-logo

Erősségek

Jókötésű hibridhátvéd, mélyvízbe dobásra alkalmas. Négy évet húzott le a Kansas egyetemen, ráadásul 2009-ben ő volt az egyik vezéralakja az amerikai U19-es válogatottnak, amely világbajnokságot nyert. Erős, nagyon gyors, hosszúak a karjai. Robbanékonysága, agresszivitása, akrobatikus befejezései miatt betöréseit nehéz féken tartani. Veszélyes triplázó, üresen álló nehéztüzérként és 1-2 csel után egyaránt könnyen sül a keze. Nem kifejezett labdazsonglőr, de mindkét kézzel kiválóan vezeti a golyót. Kellemetlen védő, lábon a legtöbb ellenfelet le tudja követni, az alkata miatt pedig a kisebb irányítók biztosan nem verik meg pozícióból.

A futtából elengedett egykezes dobásai (a la Tony Parker) védhetetlenek. Túlteng benne a bizonyítási vágy, ez a legtöbbször előnyére válik. Mást talán lelassít, ha labdát kell vezetnie, az ő sebessége éppen ekkor jön ki leginkább.

Gyengeségek

Nem igazi irányító. Megkérdőjelezhető döntéshozatal. Rendszerint nagy kockázatot vállal, szeret passzolni, de nem megy biztosra, ezért rengeteg labdaeladásba bele lehet kényszeríteni. Olykor elszáll az agya, öntörvényűen játszik, ami erőltetett dobáshalmozásba torkollik.

Nem biztos, hogy a kezelhetetlensége miatt szeretnék az edzők a saját csapatukban tudni. Magatartásbeli problémák pályán kívül. Inkább tűzrőlpattant 6. ember, mint stabil kezdőember.