Missing image

Hogyan győzzük le a Sunst?

 
Vélhetõleg ez a kérdés foglalkoztatja sok NBA csapat edzõjét és vezetõségét. Az nba1.hu az alábbiakban a kosárlabda agytrösztjeinek segítségére siet.

1. Pusztítsd el Nasht!

Nash a Suns játékának alfája és omegája. Nélküle az arizonaiak csak szuperatléták jókedélyû kompániájának látszanak, akik az aktuális ellenféltõl függõen nyernek vagy vesztenek, de inkább az utóbbi. A kanadai nem tartozik az NBA vasemberei közé, így már egy kirakott láb, hátradobott fej vagy hegyesebb könyék is elegendõ lehet. Faultoljuk folyamatosan Nasht! Igaz, az összes büntetõt be fogja dobni, de hátha összeszed valami sérülést. Ha ez nem vezet eredményre, ne riadjunk vissza a szándékosságtól sem, hiszen legfeljebb egy játékosunkat veszíthetjük el, míg a Suns az eszét és motorját. Mindig tartsuk szem elõtt: ha nincs Nash, a Suns veszít.

2. Légy kreatív az idõhúzásban!

Komótosan végezd el a büntetõket! Lassan add vissza a bíróknak a labdát! Vonakodva gyere vissza a pályára idõkérések után!

3. Felejtsd el a támadólepattanózást!

Egyszerûen nem éri meg. A Suns annyira pörög, hogy gyakran még azt is 5 másodpercen belül pontra váltják, ha az ellenfél kosárszerzõ játékosa a betörés-ziccert követõen lendületbõl az alapvonalon túlra szalad. Ezért ha a Suns ellen eldobtad a labdát, a palánkhoz legközelebb álló játékoson kívül a többiek fejvesztve rohanjanak vissza.

4. Csak távolról õrizd Stoudemire-t!

Igaz, hogy így is lever rajtad egy 30-ast középtávolikból, de ha közelebb lépsz, akkor elpattog melletted és átzsákol bárkit. Ez nemcsak a közönséget, de csapattársait is szükségtelenül fellelkesíti.

5. Csak közelrõl õrizd Richardsont!

Q-Rich mindent eldob, ami a keze ügyébe kerül, függetlenül attól, hogy hárman állnak-e rajta vagy üresen van. Bár Richardson felépítését tekintve igazi power-hátvéd, mégis alig viszi be védõjét a palánk alá és a gyûrût is ritkán támadja. Ezért emberének nincs más feladata, mint állandóan Richardson orra elõtt hadonászni. Senki sem dob 25%-nál jobban triplát védõvel az arcában. Q-Rich meg fogja próbálni.

6. Használd ki a támadóidõt!

Ennyivel is kevesebbet kell visszafutnod az eszelõsen rohanó atlétákkal.

7. Reklamálj sokat!

Használd az edzõt, mint fontos eszközt a Suns lassításában! Ha az edzõd nagynevû, legalább egyszer rohanjon be a pályára szangvinikus dühkitörés keretében! Jusson el legalább a büntetõvonalig, mielõtt megkapja a technikaiját! Ezzel telik az idõ és csapatod kifújhatja magát. Vitasson minden egyes faultot, még a teljesen nyilvánvalóakat is! Menjen a bírók agyára, míg azok el nem kezdenek mindent lefújni, ami célünk eléréséhez azaz a játék lelassításához vezet. Szelídebb lelki beállítottságú edzõk iratkozzanak be Don Nelson “Mint komor bikáé, olyan a járása” címû mesterkurzusára!

8. Kérd ki az összes idõdet!

Ezzel megtörheted a Suns lendületét, nyelvüket lógató játékosaid pedig mélyeket lélegezhetnek az oxigénsátorban.

 

Dátum: 2005. 02. 18. 14:56