NBA1.HU Midseason Awards 2011

A szezon közepére érve az nba1.hu szerkesztői megválasztották a szezon eddigi legjobbjait.

MVP – A midseason legértékesebb játékosa:

Sárdi Bence: Amar’e Stoudemire – A számokon túl érezhetően más vele a Knicks.

Futó Csaba: Amar’e Stoudemire – visszatette New Yorkot az NBA térképére.

Galambos László: Derrick Rose – Egy jól összerakott, de együtt a pályán alig lévő, összeszokatlan csapatot kovácsolt össze, lett a vezére, és az agya. Jól dob, jól osztogat, jól szervez. Levetkőzte a zöldfülű-hibáit. Egy jó passzban lévő brigádban, jó játékosok között is kiemelkedő tud lenni.

Molnár Ádám: Derrick Rose – A kosárlabda elkövetkezendő 10 évének fazonszabásza, nem elképzelhetetlen, hogy év végére még feljebb húzza a Chicagót, főleg, ha az előtte lévő nagy hármasok rápihennek a rájátszásra.

Tóth Attila: Derrick Rose – Ha a liga top csapatait nézem, messze neki van a legnagyobb hatása saját csapatára. Minden nap továbbfejlődik és még példaképnek is megfelelő.

Kun Zsolt: Kevin Durant – Nem ő gyengült, a Thunder javult.

Márton Tamás: LeBron James – 25/7/7.

Takács Dávid: Derrick Rose – Csomó sérülés ellenére tartja a Bullst a konferencia élmezőnyében, javarészt konzisztens a játéka, nélküle egy jó védekező csapat lennének keleti 7.-8. helyen maximum.

Szabó Gábor: Amar’e Stoudemire – Meghódította New Yorkot és bizonyította, hogy Nash nélkül is kiváló játékos.

Az nba1.hu szerkesztői szerint az idei midseason legértékesebb játékosa: Derrick Rose

MIP – A midseason legtöbbet fejlődött játékosa:

Sárdi Bence: Russel Westbrook – Durantnek nagy szerencséje van, hogy Westbrook ennyit fejlődött idén (büntetőzés)

Futó Csaba: Michael Beasley – Wade árnyékából kilépve lubickol Minnesotában.

Galambos László: Kevin Love – Tavaly is tudtuk róla, hogy jó kezű csóka, akinek van esze is a játékhoz, de amit ebben a szezonban leművel, az kegyetlen. Rendszeres 20/20-ak, mellé 44%-os triplamutató??

Molnár Ádám: Nick Young – A Wizards üdvöskéje egy dolgot csinál jól, az pedig a pontszerzés. A féket kivették előle, Young pedig elkezdte csillogtatni a tehetségét. Zongorázni lehet a tavalyi és idei statjai közt a különbséget.

Tóth Attila: Nick Young – A folyamatos játéklehetőség nagyon meglátszik rajta. Magabiztosabb, kiegyensúlyozottabb, az egyik legjobb fiatal scorer lett.

Kun Zsolt: Dorell Wright – Él a kezébe nyújtott lehetőséggel.

Márton Tamás: Aaron Afflalo – Nem véletlenül akarja a Denver rögvest továbbpasszolni Devin Harrist.

Takács Dávid: Michael Beasley – Tavaly csak szidták, füvezéséről és piálásáról cikkeztek, két marék sóért adták el a Minnesotának, és bár igaz, hogy egy gyengécske csapatban van, de legalább húzóember.

Szabó Gábor: Nick Young – Végre megmutathatja, hogy mit is tud valójában, a liga egyik legveszélyesebb pontszerzője.

Az nba1.hu szerkesztői szerint az idei midseason legtöbbet fejlődött játékosa: Nick Young

6th Man of the Year – A midseason legjobb cserejátékosa:

Sárdi Bence: Jamal Crawford – Született scorer, órási löket a padról rendszeresen

Futó Csaba: Lamar Odom – Elengedhetetlen láncszeme a Három-tőzegre törő Lakersnek.

Galambos László: Serge Ibaka – Krsticet kizárólag a hozzá képesti rutinja tartja még mindig a kezdőben. Ibaka a padról beállva könnyedén szállítja a 10/7-eket, de ami a nagyon durva: 2,1 blokk!!

Molnár Ádám: James Harden – Meglepő választásnak tűnhet, de a Westbrook-Durant kettősön kívül ő az, aki a legtöbbet teszi az Oklahoma sikereiért. Jamal Crawford egyébként is unalmas lenne újra.

Tóth Attila: Jamal Crawford – Kicsit unalmas már, de a padról meghatározza a Hawks meccsek kimenetelét. Ha neki nem megy, lehet beírni az L betűt.

Kun Zsolt: Jamal Crawford – Elfogytak az ellenfelek.

Márton Tamás: Jamal Crawford – Ő az új Manu Ginobili.

Takács Dávid: Lou Williams – A Sixers egyetlen scorere, akire még az utolsó pillanatokban is lehet számítani, nem mellesleg ő átlagolja a legtöbb büntetődobást a padról érkező játékosok közül az egész ligában. És még rappelni is tud.

Szabó Gábor: Lou Williams – A nem túl acélos Philly szinte egyedüli konstansa pontszerzésben

Az nba1.hu szerkesztői szerint az idei midseason legjobb cserejátékosa: Jamal Crawford

Defensive Player of the Year – A midseason legjobban védekező játékosa:

Sárdi Bence: Dwight Howard – állandó légiveszély, tanítani valóan lepattanózik, sok dobást változtat meg

Futó Csaba: Dwight Howard – ehhez azt hiszem nem kell kommentár.

Galambos László: Andrew Bogut – Félelmetesen hatékony blokkoló, jó pattanózó, amennyit idén vesztett támadásban, azt a védelemben kompenzálja.

Molnár Ádám: Dwight Howard – Ő is unalmas már ebben a kategóriában, de nagyon kevés alternatívája van. Nálam befutóként biztosan ott szerepelne még Tyson Chandler és LeBron James is.

Tóth Attila: Thabo Sefolosha – Idén rossz a Thunder védekezése, de ha ő nem lenne, akkor a tavalyinál biztosan nem végeznének jobb mérleggel. A sztár SG-k rémálma és ez többet ér, mint 1 steal vagy 1 blokk.

Kun Zsolt: Dwight Howard – Szerencséje, hogy Noah megsérült.

Márton Tamás: Tyson Chandler – Dwight Howard dögunalom.

Takács Dávid: Dwight Howard – Nincs ésszerű érv ellene.

Szabó Gábor: Dwight Howard – Még mindig nincs komoly vetélytársa ezért a címért.

Az nba1.hu szerkesztői szerint az idei midseason legjobban védekező játékosa: Dwight Howard

Coach of the Year – A midseason legjobb edzője:

Sárdi Bence: Gregg Popovich – Nem gondoltam volna, hogy a Spurs ennyit tud váltani

Futó Csaba: Gregg Popovich – Kiöregedőben lévő és második körben szerzett játékosokkal szép csendben a liga élén a Spurs.

Galambos László: Gregg Popovich – Mit művelt ez az ember ezzel a csapattal már megint?? Öregemberek és draft végéről kukázottak gyűjteménye – nyugati elsők.

Molnár Ádám: Tom Thibodeau – Nála valahogy egyértelmű volt, hogy a későbbiekben megkapja majd ezt a címet. Hogy ez rögtön az első évében jött? Ez van. Mestere a gyűrű bedeszkázásának.

Tóth Attila: Tom Thibodeau – A legjobb védekezést sikerült összerakni kevés kivételtől eltekintve egyénileg nem igazán jó védőkből. Ismerős a sztori már máshonnan, de most vezetőedzőként is bizonyít.

Kun Zsolt: Gregg Popovich – Soha nem látott intenzitást ért el az általában álmoska Spurstől.

Márton Tamás: Gregg Popovich – Mert ő odaadná végre Jerry Sloannak.

Takács Dávid: Gregg Popovich – Közepes játékoskeretből is ligaelsőket csinál.

Szabó Gábor: Gregg Popovich – Csodát tett a Spursszel, remekül építette be az új embereket, ezt bizonyítja a ligaelsőség.

Az nba1.hu szerkesztői szerint az idei midseason legjobb edzője: Gregg Popovich

Rookie of the Year – A midseason legjobb újonca:

Sárdi Bence: Blake Griffin – Igaz, hogy gyakorlatilag már másodéves, de elsőéves “tapasztalattal” is ő lenne a legnagyobb esélyes.

Futó Csaba: Blake Griffin – minden játéknapra minimum egy higlight megmozdulás.

Galambos László: Blake Griffin – Sokáig ágáltam ellene, úgy éreztem, hogy csak a poszter-dunkjai miatt ekkora körülötte a felhajtás, de láttam pár meccsen, és: nem. Tényleg bitang jó a srác.

Molnár Ádám: Ed D… Blake Griffin – Ez a kategória már akkor eldőlt, mikor Mozgov megkapta a Faceload Of The Year awardot. Griffin simán másodéves, még ha egy percet sem játszott a ligában tavaly.

Tóth Attila: Blake Griffin – Nekem meglepetés, hogy ennyire kiemelkedik az elsőévesek közül. Brutálisan jó a gyerek. Még azon is elgondolkodnék, hogy mindent figyelembe véve (poszt, fizetés, potenciál, jelenlegi tudás) az NBA egyik legértékesebb játékosa-e. A válaszom: igen, ergo nem cserélném senkire.

Kun Zsolt: Blake Griffin – LeBron James óta nem volt ilyen izgalmas újonca az NBA-nek.

Márton Tamás: Blake Griffin – Aki Baron Davisből motivált játékost varázsol, az zseni.

Takács Dávid: Blake Griffin – A többi újonc egyelőre nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mindegyik csak kiegészítő, Wall sokat sérült, Griffin húzóember.

Szabó Gábor: Blake Griffin – Vérprofi játékos, igazi franchise player már elsőévesen is.

Az nba1.hu szerkesztői szerint az idei midseason legjobb újonca: Blake Griffin

Az idei midseason meglepetéscsapata:

Sárdi Bence: New Orleans Hornets – Új edző, új játékosok, mégis az erős nyugati élmezőnybe vannak

Futó Csaba: San Antonio Spurs – PO-ra tippeltem őket, de a 3-5. hely környékén. Ehhez képest bárkit bucira vernek, de a nyögvenyelős meccseket is hozzák és simán vezetik a ligát.

Galambos László: San Antonio Spurs – Évek óta megy ez a “pihenünk az alapszakaszban, felpörgünk a PO-ra” rendszer. Erre idén agyonverik a ligát, erőlködés és vérveszteség nélkül, nem is arcpirítóan könnyű sorsolással.

Molnár Ádám: San Antonio Spurs – Erre tényleg nem számítottam. Végigpofozták a ligát félidőben, annak ellenére, hogy Tim Duncan karrierje legótvarabb szezonját futja. Pop egy zseni.

Tóth Attila: San Antonio Spurs. – A kulcsjátékosok nyári pihenése után a nyugat legjobb négy csapata közé vártam őket, de mostani teljesítményük messze túlszárnyalja még ezt is. Duncan játékát nézve ez az utolsó dobásuk, de eddig nagyot szól.

Kun Zsolt: Los Angeles Clippers – A liga leglátványosabb csapata lettek.

Márton Tamás: New Orleans Hornets – Monty Williams a legfessebb edző. És megint csípnek.

Takács Dávid: New Orleans – Paul nyári hisztije és a kétséges és inkább csak jó közepes játékosok igazolása, valamint a Hornets körüli eladási hercehurca után nem gondoltam volna, hogy egyáltalán playoff közelében lesznek.

Szabó Gábor: San Antonio Spurs – Megállíthatatlanul nyomul a nyugdíjas csapat, de vajon kitart ez a lendület májusig?

Az nba1.hu szerkesztői szerint az idei midseason meglepetéscsapata: San Antonio Spurs

Az idei midseason meglepetésjátékosa:

Sárdi Bence: Landry Fields – Hihetetlenül okosan és hatékonyan játszik, maximálisan kihasználja a képességeit már újoncként is

Futó Csaba: Baron Davis – A korábban motivációhiánnyal küzdő veterán igazi vezérré lépett elő a Los Angeles-i csikócsapatnál.

Galambos László: Kris Humphries – Kicsit hazabeszélek, de tényleg csak kicsit. Egymaga lelkesebb, mint a csapat maradéka együtt. Harmadik emberből okkal vált idén kezdővé, támadásbeli sutaságai ellenére is.

Molnár Ádám: Raymond Felton – Anno Tar Heels színekben imádtam a játékát, sajnos az NBA-ben rossz helyre került. D’Antoni rendszerében kiteljesedhet. El is kezdte.

Tóth Attila: Landry Fields – Mit kapott nyáron a Knicks (tőlem is), hogy otthagytak olyan neveket, mint Lance Stephenson egy viszonylag (teljesen) ismeretlen játékosért?! Aztán kiderült, hogy igazuk volt, Fields messze az idei draft legnagyobb stealje.

Kun Zsolt: Kevin Love – White men can’t jump.

Márton Tamás: Nick Young – Gil nem véletlenül játszotta a sérültet.

Takács Dávid: Tracy McGrady – Az elmúlt évek sérülései óta már rengetegen leírták és sok szurkolót vesztett, a Detroitban azonban folyamatosan hasznos.

Szabó Gábor: Landry Fields – Hatalmas steal a Knicksnek, Fields másodikkörösként Top3 újonc idén.

Az nba1.hu szerkesztői szerint az idei midseason meglepetésjátékosa: Landry Fields

Az idei midseason legnagyobb csalódást okozó csapata:

Sárdi Bence: Cleveland Cavaliers – Tudni lehetett, hogy LeBron nagyon hiányozni fog, de teljesen összeomlottak

Futó Csaba: Sacramento Kings – nem vártam tőlük bajnoki címet – de ezt sem…

Galambos László: Sacramento Kings – A közepesnél nem rosszabb edző, elviselhető játékosállomány, Evanstól láttuk tavaly, mire lehet képes, Dalambert épkézláb center, DMC ígéretes fiatal, Landry és Thompson bármelyik csapatba elkélne, és mégis.

Molnár Ádám: Milwaukee Bucks – Az uborkaszezon nagybevásárlása után sokkal többet, első négy közeli teljesítményt vártam Bogutéktól, ehhez képest szenvednek a keleti posványban.

Tóth Attila: Milwaukee Bucks – A tavalyi eredményük után szinte biztos voltam benne, hogy top6-os csapat lesznek idén keleten. Magette “jótékony” hatásával számoltam, de hatalmas csalódás, hogy még csak PO helyen sincsenek, amihez keleten elég lenne a semminél csak minimálisan jobb teljesítmény.

Kun Zsolt: Milwaukee Bucks – Megragadtak.

Márton Tamás: Milwaukee Bucks – Javulást vártam a támadójátékuktól, de a másik irányba indultak el.

Takács Dávid: Cleveland Cavaliers – Nem gondoltam volna, hogy ennyire hagyják szenvedni a csapatot, még a TPE-t sem költötték el, se draftjogot, se értelmes játékost nem szereztek, miközben az egész csapat szétesett, a fél keret lesérült és közben JJ Hicksonról is kiderült, hogy nem ő lesz a franchise player.

Szabó Gábor: Milwaukee Bucks – Nagy bevásárlás, nagy remények, még nagyobb csalódás.

Az nba1.hu szerkesztői szerint az idei midseason legnagyobb csalódást okozó csapata: Milwaukee Bucks

Az idei midseason legnagyobb csalódást okozó játékosa:

Sárdi Bence: Tyreke Evans – A tavaly annyira hatékony támadás (FG%) idén nagyon elveszett.

Futó Csaba: Travis Outlaw – Bő tíz perccel több játékidő átlagban, de csak egy tizeddel több pont… évi 7 millióért ez nem túl acélos.

Galambos László: Steve Blake – A Blazersben már nagyon kedveltem, jó fejű és kezű irányítónak tartottam, örültem, hogy egy igazán jó csapatban végre megmutathatja, ki a legény a gáton. Ehhez képest csak vergődik, a 40 éves Fisher még mindig kezdő, ennyire nehéz volna a háromszög-taktika?

Molnár Ádám: Carmelo Anthony – Nem hittem volna, hogy a nyári szarkavarás/kurválkodás/Jászai Mari-díjas alakítások után kiskirályként ő is eljátssza majd a nagy halált…

Tóth Attila: Carmelo Anthony – Több jelölt közül azért nyert ő, mert amellett, hogy idén pocsékul is játszik, még egyenes nyilatkozata nem volt hosszabbításának ügyében. Jól hangzik, hogy minden lehetőséget nyitva akar hagyni, de ez ebben a formában nem megy.

Kun Zsolt: Tyreke Evans – Annyi rádobást átlagol, mint pontot.

Márton Tamás: Brook Lopez – Carmelo Anthony, Matt Barnes és Andres Nocioni is jobb pattanózó.

Takács Dávid: Carnelo Anthony – Itt elég hosszú lehetne a lista, de egyértelműen Anthonyt kell választanom, mert egy döntésképtelen kamaszra hajaz a leginkább, aki bohócot csinál saját csapatából, hogy a New Jersey-ről már ne is beszéljünk. Nem utolsósorban a Nuggets sokszor már jobb nélküle. Time to grow up, Melo!

Szabó Gábor: Carmelo Anthony – Idén nyárig a nagy sztárok közül egyik kedvencem volt Anthony, de amit most művel arra nehéz szavakat találni. Kár volt követni Bronékat…

Az nba1.hu szerkesztői szerint az idei midseason legnagyobb csalódást okozó játékosa: Carmelo Anthony

Szerző: NBA1.hu

Dátum: 2011. 01. 20.