Új menüpont: Salary Cap

Talán van már, aki észrevette, hogy lecseréltük a legendás "Tippajánló" rovatot. Hiába volt beindítása és működése zajos siker, most mégis nyugdíjba küldjük, mert átveszi a helyét a "Salary Cap" rovat, avagy Larry Coon fantasztikus kérdezz-felelekjének magyarítása.

Belegondolni is szörnyű, egyben lustaságom ékes példája, hogy nagyjából két-három éve foghattam hozzá a fordításhoz és hosszú hónapok óta 90%-os készültségben hevert a "Dokumentumok" mappa mélyén.

Talán soha nem is fejeztem volna be, de amikor megláttam, hogy a szomszédvár hasonló témájú cikket közöl, erőt vettem magamon, gatyába ráztam és megformáztam a szöveget és részletekben közzéteszem.

Hát itt van…

Fordításról van szó, sőt, sokszor ennél is többről, hiszen új szavakat kellett alkotnom.

Pontosabban nem kellett, de úgy éreztem, ez egy remek lehetőség, hogy alternatívát nyújtsak a téma iránt érdeklődő, de a félrevezető tükörfordítások és egy-az-egyben átvett angol kifejezések erdejében elvesző "tömegeknek".

Azt gondolom, hogy sokszor sikerült megtalálnom a tökéletes magyar megfelelőt, de az is előfordult, hogy nem, ilyenkor várom a javaslatokat.

Az oldal adminisztrátora azt ígérte, hogy amint végez a piszlicsáré államvizsgájával, akkor elintézi, hogy lehessen közvetlenül az írás alatt kommentelni.

Addig itt.

Jó olvasgatást, hamarosan és folyamatosan bővül.

Szerző: Tőrös Balázs

Dátum: 2008. 12. 09.