Van zsákodban minden jó

Két jólfésült, NBA-kedvelő fiatalember beszélget. “Mondd, te adsz fizetést az embereidnek?” Ja, ez nem az. Amíg a szurkolók azt találgatják, hogy vajon visszatér-e Vince Carter szeretett Torontójába, addig több rivális csapat segít feledtetni a várakozás égető kínját. Galambos László (Sir Charles) és Kun Zsolt (Maki) pedig azon töri a fejét, vajon mit hoznak majd a holnapi karácsonyi találkozók.

Kun Zsolt: Mehetünk sorban, nem? New Orleans Hornets – Orlando Magic.
Galambos László: Nyomjad csak…
K. Zs: Egyik kollégámtól azt hallottam, hogy elég nudli ez a Magic…
G. L.: Stimmel.
K. Zs.: Ezek a fránya törökök elég hullámzóak…
G. L.: Tiszta Égei-tenger.
K. Zs.: …nem elég Okur, nézz csak rá Turkoglura. Nem is beszélve arról, hogy Lewis egyedül keres annyit, mint a Lakers meg a Celtics összesen. A másik oldal se valami fényes. Kevés a CP to TC manapság. Szerintem a Hornetsnek idegenben jó a döntetlen.
G. L.: Kár, hogy olyan nincs. Vagy végtelenszámú hosszabbítás? Én langyos meccsre tippelek. Mindenki izgul majd, hogy Paulnak meglesz-e a százakárhanyadik labdaszerzése zsinórban. Persze fenntartom, hogy mindkét csapatban sokkal több van és tavalyhoz képest sokkal szürkébb a játékuk…
K. Zs.: És kékebb a mezük. Howard és Chandler csatája érdekes lehet. Szerinted ki nyeri az óriások küzdelmét?
G. L.: Chandler, mint óriás? Howard kiszolgálja majd a közönséget, mint egy nagy mamlasz gyerek. Lesz vagy 6 zsákja.
K. Zs.: Én Chandler csodát várok a második félidőben. Ha addig partiban lesz a Hornets, akkor abszolút nincs gond, félidőben kiszarja a mai kacsáját és gördülékeny lesz. Akárki meglássa!
G. L.: Nyer a Magic 98-91-re. Mi a következő?
K. Zs.: Suns – Spurs.
G. L.: Hehe, mókás lesz látni, ahogy az egykori rivális meccs kedélyes labdajátékba megy át, tekintve, hogy egy-két szezon leforgása alatt a kimondottan Spurs-ellen épített Sunst sikerült teljesen átszabni. Emellett a Spursnek sikerült olyan szinten megkopnia, hogy csak a legvérmesebb szurkolók tekintenek rájuk rájátszó-faktorként. Szerintem az egykori nagy ellentéteket a szent ünnep szeretettelteli szellemében akár félre is lehetne tenni, ha eltekintünk attól, hogy egyik csapat sem az a félvállról vevős típus. Szóval lesz némi “majd én megmutatom”.
K. Zs.: Sokat mondtál, mégis keveset.
G. L.: Kétlem, hogy az amúgy sem túl acélos Spurs centersor (aki jelenleg Oberto, ráadásul sérült) elegendő gátja lesz a Shaq-Stat duónak. Dunci kapkodhatja majd a fejét, Parker és Gino sincs még éppen csúcsformában, pedig nekik a túlvégen a Nash-J-Rich kettőssel kell farkasszemet nézniük. Nem tenném rá a nyakamat a Spurs győzelmére, de konkrétan egy lukas garast sem. Nem lesz könnyű Suns győzelem, de győzelem lesz.
K. Zs.: Ez nem ér. Éppen minket kéne alulértékelned.
G. L.: Dehát ha egyszer oda áll a zászló?
K. Zs.: Nekem majd máshova áll a zászló, ha lesz egy szép vezetésünk. A Spurs-pad sajna kemény dió, ráadásul én már soha nem fogom őket lebecsülni. Mondanom sem kell, hogy Parker és Manu ellenünk fog bekeményíteni. Bár, ha Foye képes volt 16 lepattanóra ellenük, akkor gyerünk Dragic, előre a tripla-duplára!
G. L.: 100-94, Suns.
K. Zs.: Ámen. Mi a helyzet a döntő ismétlésével?
G. L.: Csemege lesz. Mondjuk megy a bagatellizálás ezerrel, már mindkét csapat rajongó tábora előre megmagyarázta a vereséget. Ennek a meccsnek azért lesz súlya.
K. Zs.: Nocsak, itt is egál?
G. L.: Dehogy, Lakers győzelem lesz. Ott nagyobb az egó.
K. Zs.: Na jó, de beígértem, hogy mekkora szaftos rivalizálás lesz, aztán majd ettől függően változik az erősorrend. Azt hiszem kénytelen leszek a Cavalierst berakni az első helyre…
G. L.: Tedd. A lényeg: Kobe-show, hogy örüljön a nép, a másik oldalon meg a nagy hármas jegelése, Rondo-Perkins parádéval. Egy hosszabítást is el tudok képzelni, mondjuk egy House tripla után.
K. Zs.: Ja, a meccsvégi buzzert meg Vujacic dobja majd…
G. L.: Soha. 112-108-as arany-lila siker. Még egy fél gondolat: A Lakersnek jobban kell a győzelem, mint a Bostonnak. Jól kell lakatni a szurkolókat meg a sajtót, meg megmutatni, hogy Bynum mennyit ér, akit sajna Perkins meg BigPigBaby lenyomnak majd. A Celtics meg inkább most szedi be a kötelező vereséget, mint mondjuk a Warriors ellen… Kevésbé ciki.
K. Zs.: Ja, kevésbé. Mint a Cavs – Wizards?
G. L.: Érdekes lenne, ha a Cavs nem mosná le a Wizzt. Mondjuk, egy Arenas megnehezíthetné a dolgukat, de mivel karácsonyi meccs, meg ilyesmi, ezért vélhetőleg a második félidő már garbage time-nak fog számítani. Hm, mondjuk most nézem, hogy Snow sérült, GaryPayton hogy fogja elcserélni? A Washingtonnál meg mindenki sérült. Szegény csapat. Talán az edzőt kéne kirúgni… Egy laza 98-72-t jósolok. Kolléga?
K. Zs.: Mike James egyértelműen Arenas pótlék, ketten együtt gyilkos páros lesznek. Washingtonban nem a kosaraknak, hanem a gólpasszoknak fognak örülni a szurkolók.
G. L.: Tipp?
K. Zs.: Helytállni fog a Wizards… úgy két percig. Az egyik csapat el fogja érni a 90 pontot és az nem épp a Washington lesz.
G. L.: Biztonságos tipp.
K. Zs.: Az hát. Portland – Dallas?
G. L.: Óóó, ez az utolsó meccs nekem a személyes kedvencem. A nyugat múltja a nyugat jövője ellen. Sokan mondták, hogy a Blazers jó lesz pár év múlva. Tévedtek, mert már most bitang jók.
K. Zs.: Na ja, ez a meccs pont arra lesz jó, hogy a hajnali kajálás után böfögjek-röfögjek a kanapén és ne aludjak be.
G. L.: Szerintem a robbanékonyság legyűri a rutint.
K. Zs.: Tehát Kidd tripla-szimpla?
G. L.: Sajnos igen. Bajnokságot nem, de lassan kitűnik, hogy meccseket sem fog nyerni a Dallas, ha továbbra is megmarad jumpshooter csapatnak. A Portland a holnapi favoritom, 97-89.
K. Zs.: Érdekes…
G. L.: Ugyan. Nowo 5/27 lesz mezőnyből, Howard meg 20 perc alatt kipontozódik.
K. Zs.: Dampiert be se írd. Még a végén támogatom, hogy a Mavs elcsaklizza Jamaal Magloire-t.
G. L.: Azt a nevet a számra se veszem többet…

Szerző: NBA1.hu

Dátum: 2008. 12. 24.